Sabtu, 10 Disember 2011

Khasiat Coklat

sergah!
Hello huhuhu,ta ta ti ti tu tu..Entry kali ni Sweety nak cerita pasal “ COKLAT”. Sebut pasal coklat Sweety memang hantu makan coklat,apatah lagi jumpa coklat (cadbury-entah betul ke tak ejaannya,main tibai je’ hi2)..

Tapi Sweety bukan nak cerita pasal Sweety hantu coklat,Sweety nak share khasiat coklat..Mmm’’.. 
                                             
                         

Coklat dapat mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan risiko strok. Lebih baik pilihlah dark coklat kerana ia mengandungi banyak “flavonoids” iaitu salah satu antioksidan yang berfungsi membuat pembuluh darah menjadi lebih fleksibel.

Sebuah penelitian membuktikan pengambilan 40gm dark coklat setiap hari selama 2 minggu dapat mengurangkan produksi hormon  yang membuatkan anda  cepat panik.


KEBURUKAN :- 
-   Jangan ingat coklat baik untuk kesihatan korang boleh makan hari-hari tau,no no no!! Kalau makan hari-hari korang kena lah tanggung akibatnya. Nanti kalau gemuk , gigi rosak and silap hari bulan terus tak de gigi macam mane..  !Renung,Renungkan!


~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

0 budak tercomel..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Glitter Pink Cute Bow Tie Ribbon