Sabtu, 24 Disember 2011

Favicon

sergah!
Hello huhuhu,hyep readers..
Kali ni Sweety nk kongsi macam mana nak buat facvicon. Tau tak favicon tu apew??Yang dekat bawah ni lah favicon..


1.       Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .
2.      Tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok. 

</head>  

            3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni . 


              <link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>                     <link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>
  
~>  paste kan dekat atas code  </head>  tu ok..


           4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus..

          *Letak URL gambar dekat Warna PINK  ! :)

           Kalau tak tahu nak cari URL gambar macam mana ?  CLIK SINI !!


-Kalau jadi, jangan lupa comment tau..




~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

2 budak tercomel..:

Si GaDis Chomel berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
N A B H is Saya berkata...

Ye,dh jadi !! Thanks hani for the tuto..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Glitter Pink Cute Bow Tie Ribbon