Jumaat, 9 Mac 2012

Remove Attributon "powered by blogger"

sergah!
.. Assalamualaikum..
Kali ni Hani nak buat entry ni sebab selama ni Hani tengok kalau nak padam benda alah ni susah larh jugak kan, and sekarang Hani nak share kat you all ~
okeyy , korang ade nampak words nie dekat blog kan ? kadang2 dah cantik2 kan blog tetibe pulak ade words nie , nak remove tapi tak boleh ? okey2 jom kita remove kan dia eik ?

First go to your Dashboard > Design > Edit HTML *tick expand widget the click ctrl + F and search for this code :
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>
dah jumpaa ? now korang tukar perkataan true tuh kepada perkataan  false lepas tuh save lah. eihh , belum habis lagi . now korang kene pergi pulak dekat PAGE ELEMENT then tengok dekat gadget attribution . faham tak ni ??
#tanda_kerisauan

dah siap :) dah hilang pun kann ? okey lah , selamat mencuba !!
~> comment jgn tak comment coz i will cry if ur did not clik the comment button..


~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Glitter Pink Cute Bow Tie Ribbon