Ahad, 15 April 2012

Link hover

sergah!
. Assalamualaikum. hyup, rasanya hari ni macam rajin pulak nak buat tuto ni. huhu, kali ni Hani nak ajar macam mana nak buat link hover. Ok, firstly :-
 
1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F Dan cari kod di bawah ini :

a:hover

3. Then , lepas dah cari , copy kod kat bawah ni pulak ye .

color:#FF6699; background:url( URL IMAGE ) ;background-repeat: repeat;
text-decoration:underline;

4. Paste kod yang dicopy ini di bawah kod a:hover

5. Jangan lupa untuk gantikan tulisan warna MERAH tu , dgn link image yang anda suka ok !

Kat bawah ni , ada beberapa contoh URL yang korang boleh guna ok ~

http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif

....................................................................................................................................

    http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

.................................................................................................................................... 

   http://dl6.glitter-graphics.net/pub/590/590966tdltan40f8.gif

.................................................................................................................................... 

http://dl.glitter-graphics.net/pub/590/590941r351ykwhz6.gif

.................................................................................................................................... 

dah, amacam boleh tak kalau dah boleh jangan lupa bagitahu Hani tau, bubye !!


~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

Sabtu, 7 April 2012

Slamat kembali !

sergah!
..Assalamualaikum..
hyup, hari ni Hani baru jerk nak update blog sebab banyak kerja kursus larh tahun ni nak kena siapkan, tahun depan pulak nak ambil PMR dah ~ ish, pening kepala Hani..
ok larh, sebenarnya Hani nak kongsi satu cerita ni pasal kawan Hani yang sangat-2 baik hati, huhu.. Semalam Hani pergi rumah kawan Hani nak buat kerja sama-2 dengan dia, and beberapa hari lepas Hani adew tulis dekat timeline fb Hani yang Hani teringin sangat-2 nak beli ikan pelaga.. Then, lepas Hani balik dari rumah dia, dia ni telefon suruh Hani tunggu dekat luar rumah.. Hani tanya dia nak buat apew, then dia cakap ada lorh ! Hani tunggu larh die, tak sampai berapa saat dia with parents dia sampai and dia bawa satu beg plastik ni ~ Hani terperanjat larh kan and Hani cakap apew tu, dia suruh Hani bukak, tengok-2 adew 2 ekor ikan pelaga .. Wah ! teruja sungguh hati ini, sangat-2 larh gembira tak terhingga.. Hani ucapkan terima kasih larh bebanyak kat saudari Nurin kite ni.. Hani bagi nama sekor ni Niki and yang sekor lagi Nico ( smpena nama ost cinta kura-2 )..

 

cantik tak, hi-3..
bubye !!


~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Glitter Pink Cute Bow Tie Ribbon