Ahad, 15 April 2012

Link hover

sergah!
. Assalamualaikum. hyup, rasanya hari ni macam rajin pulak nak buat tuto ni. huhu, kali ni Hani nak ajar macam mana nak buat link hover. Ok, firstly :-
 
1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F Dan cari kod di bawah ini :

a:hover

3. Then , lepas dah cari , copy kod kat bawah ni pulak ye .

color:#FF6699; background:url( URL IMAGE ) ;background-repeat: repeat;
text-decoration:underline;

4. Paste kod yang dicopy ini di bawah kod a:hover

5. Jangan lupa untuk gantikan tulisan warna MERAH tu , dgn link image yang anda suka ok !

Kat bawah ni , ada beberapa contoh URL yang korang boleh guna ok ~

http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif

....................................................................................................................................

    http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

.................................................................................................................................... 

   http://dl6.glitter-graphics.net/pub/590/590966tdltan40f8.gif

.................................................................................................................................... 

http://dl.glitter-graphics.net/pub/590/590941r351ykwhz6.gif

.................................................................................................................................... 

dah, amacam boleh tak kalau dah boleh jangan lupa bagitahu Hani tau, bubye !!


~ Tq,Kerana Sudi Membaca ! Like Kalau Suka ! ~

0 budak tercomel..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Glitter Pink Cute Bow Tie Ribbon